BFFE film + discussie: from business to being

Gepubliceerdop sep 23, 2017

1 oktober 2017; 13:00u – EYE, Amsterdam

Nederlandse première van de film From Business to Being met aansluitend paneldiscussie met gerenommeerde sprekers uit bedrijfsleven, spiritualiteit en wetenschap, over hoe de nieuwe wetenschap van de geest leiders inspireert tot een duurzame (zaken) wereld. Dit special event wordt georganiseerd door Mind & Life Europe. Totale lengte +/- 140 minuten, voertaal: Engels.

From Business To Being moedigt een eerlijke blik naar binnen aan: Wie ben ik? Wat inspireert mij? En hoe leef en handel ik overeenkomstig?

De deelnemeers aan het panel zijn: Dorothy Hillenius – Head of Digital Channels at ING Bank, Germany | Prof. dr. Hans Thijssen – Philosophy of Happiness, Radboud University |Muriel Arts – MF Flow & P2 | Marcello Palazzi – CEO B-Corp |And Julian Wildgruber,  director / producer of the film From Business to Being |Host: Sander Tideman, head of Mind & Life Europe.

Mindfulness heeft het bedrijfsleven bereikt. Met verrassende resultaten: De nieuwe wetenschap van de geest creëert een nieuw perspectief voor leiderschap om de vele uitdagingen in de moderne (zaken)wereld aan te gaan. In het huidige economische model, waarin mensen opgebrand raken en we onze bronnen en het klimaat uitputten, zijn we de verbinding met de natuur en betekenis verloren.  Hoe kunnen we dit veranderen en welzijn scheppen voor zowel mensen als onze planeet?

Neurowetenschap heeft bewezen dat het beoefenen van training van de geest, vanuit oude contemplatieve tradities, de sleutel is tot het scheppen van een duurzame toekomst. Door het trainen en ontwikkelen van de geest op een radicaal nieuwe (en inmiddels geteste) wijze, kan de nieuwe generatie zakelijke en maatschappelijke leiders een grote sprong maken naar een nieuwe wijze van zakendoen: op menselijke maat, doelgericht en met respect voor sociale waarden. Met deze nieuwe mindtraining, kunnen we sociale en ecologische rampen afwenden.

Drie zakenleiders – een voormalig investeringsbankier bij Lehman Brothers, een project manager in de autoindustrie en een manager van een apotheek keten – zijn op zoek naar manieren om uit de rat race te komen. Ze verlangen elk naar meer enthousiasme en betekenis in hun werk. De film geeft een diep inzicht in de emotionele sfeer van de anders gesloten wereld van bedrijfsleiders weer.

In welke mate zijn de crises van de huidige werkplekken crises van bewustzijn? Kunnen meditatie en bewustzijnstraining helpen om mensen te bevrijden van stress-veroorzakende denkpatronen en gedrag? Welke vaardigheden zijn in de toekomst van bedrijfsleiders nodig, en hoe moeten organisaties in een geglobaliseerde wereld geherstructureerd worden naar meer samenwerking?

Op zoek naar antwoorden ontmoeten de filmmakers deskundigen uit de economie, wetenschap en meditatie, die bruggen bouwen tussen “zakendoen” en “zijn” en nieuwe impulsen geven voor een culturele verandering in de bedrijfswereld.

From Business To Being moedigt een eerlijke blik naar binnen aan: Wie ben ik? Wat inspireert mij? En hoe leef en handel ik overeenkomstig? – BFFE

 

# # # # # #