Foto ©Nadine Ancher

Inspiratiemiddag Jotika Hermsen – 8 juli 2022

Gepubliceerdop jun 17, 2022

Inspiratiemiddag met meditatieleraar Jotika Hermsen (89)

Heeswijk-Dinther – Redacteur Frieda Pruim spreekt op vrijdagmiddag 8 juli 2022 om 14.30 uur in de Abdij van Berne met meditatieleraar Jotika Hermsen over haar boek Anders zien.

Entree: dana
Reserveren: activiteiten@bernemedia.com

Jotika Hermsen (1932) leefde 24 jaar als Franciscaanse kloosterzuster. In 1986 kwam ze op het spoor van het boeddhisme en in 1995 nam ze de acht boeddhistische leefregels aan. Al dertig jaar – tot op de dag van vandaag – is ze actief als meditatieleraar. Ze geeft les in vipassanameditatie en de boeddhistische leer op een lichte en levendige manier die veel mensen aanspreekt.

In haar negentigste levensjaar koos Jotika Hermsen samen met Frieda Pruim haar mooiste teksten en columns uit waarin ze kort maar krachtig boeddhistische thema’s verheldert aan de hand van gebeurtenissen uit haar eigen leven. Frieda Pruim kent Jotika Hermsen al sinds 2006 en omschrijft haar in het boek als volgt: ‘Wat een fijne vrouw, zonder poeha en met een heerlijk vertrouwd Oost-Nederlands accent’.

Aanwezigen krijgen uiteraard uitgebreid de mogelijkheid om vragen aan het tweetal te stellen.

Qua entree hanteren we het beginsel van dana; als toehoorder bepaal je zelf hoeveel je kunt of wilt bijdragen aan het programma. Desgewenst kun je dus ook gratis naar binnen.

Abdij Berne
Abdijstraat 49
5473 AD Heeswijk Dinther

Je kunt voor deze middag reserveren per e-mail: activiteiten@bernemedia.com.

Het boek Anders zien werd recent uitgegeven door Uitgeverij Genoeg en wordt onder meer verkocht via Berneboek.com.

Foto: ©Nadine Ancher

#